Kalafior z masłem i bułką tartą

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Odkroić liście od kalafiora. Kalafiora umyć i włożyć do osolonej wrzącej wody Gotować pod przykryciem do miękkości.
  2. Odcedzić.Podzielić na mniejsze części.
  3. Na patelni roztopić masło i dodać bułkę tartą, cały czas mieszać na malym ogniu aż się lekko zarumieni.
  4. Na półmisek wyłożyć kawałki kalafiora i polać gorącym masłem z bułką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Kalafior z masłem i bułką tartą to pyszna (ale też bardziej kaloryczna) alternatywa dla zwykłego, gotowanego kalafiora. Złota zasmażka dopełni smak warzywa, a tak przyrządzony kalafior doskonale skomponuje się z daniami mięsnymi i rybnymi, choć można zajadać go także jako danie główne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?