Domowe warzywa z patelni z mięsem

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 2

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety z kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsmażamy na rozgrzanej oliwie.
  2. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki.
  3. Kurczaka ściągamy z patelni, a na pozostały tłuszcz wrzucamy cebulę i pieczarki i podsmażamy.
  4. Brokuła dzielimy na różyczki, marchewkę i pora kroimy na plasterki, paprykę na paski. Pora kładziemy na sitku i przelewamy wrzątkiem.
  5. Brokuła gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie, wyciągamy łyżką cedzakową i wrzucamy do wody na 3 minuty marchewkę.
  6. Do podsmażonych pieczarek dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy ziołami i pietruszką, mieszamy i podsmażamy ok 5-10 minut.
  7. Na koniec dodajemy kurczaka. Możemy użyć innych warzyw, które aktualnie mamy i zmienić przyprawy na swoje ulubione.

Opis przepisu:

Warzyw na patelnię nie musisz kupować w mrożonkach. Z powodzeniem przygotujesz je ze świeżych warzyw, które akurat masz w kuchni, np. z brokuła, marchewki, cebuli, pora czy papryki. Domowe warzywa z patelni idealnie skomponują się z podsmażonym na patelni filetem pokrojonym w kostkę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?