Kotleciki z ryżu i jajek

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 26 min.

  • Porcje 6

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać.
  2. Ugotować ryż. Gdy już ostygnie włożyć do miseczki, dodać posiekane jajko.
  3. Wsypać szczypior i koperek, dodać surowe jajko, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
  4. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  5. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem.

Opis przepisu:

Kotleciki z ryżu i jajek są smakowitą alternatywą dla mięsnych kotletów. Zrobisz je w niezwykle łatwy i szybki sposób. Koniecznie sprawdź nasz przepis na kotleciki z ryżu i jajek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • ANIA
    Bardzo pyszne i delikatne kotlecki. Uwielbiam je zawsze robić jak zostanie mi trochę ryżu z obiadu. Zdecydowanie polecam. MNIAMMM :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?