Stek z grilla

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 13 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek oczyść i rozdrobnij.
  2. Przyprawę w płynie wymieszaj z czosnkiem, imbirem, cukrem i łyżką wody (cukier powinien się rozpuścić).
  3. Steki marynuj dwie godziny, obracając co jakiś czas.
  4. Mięso odsącz z zalewy, połóż na ruszcie.
  5. Opiekaj z każdej strony na rumiano.
  6. W czasie grillowania smaruj marynatą.
  7. Podawaj z Sosem czosnkowym.

Opis przepisu:

Gdy sezon grillowy rusza pełną parą, warto mieć w zanadrzu kilka przepisów, które zaskoczą Twoich gości niepowtarzalnym smakiem! Wołowina jest mięsem, po które coraz częściej i chętniej sięgają amatorzy grillowych dań. Zatem stek z grilla będzie propozycją, której nie można pominąć w letnim menu.

Wołowina zaprawiona w marynacie z WINIARY Przyprawy do zup, sosów, sałatek, czosnku, imbiru i cukru sprawi, że mięso będzie kruche i wspaniale aromatyczne. Zamarynowany i odpowiednio upieczony stek z grilla dobrze smakuje ze świeżą bagietką i miską kruchej sałaty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?