Hot dogi z surówką i sosem

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

hot dogi

surówka z pekińskiej

sos

Przygotowanie:

  1. Na początek bagietkę kroimy na części. Można odciąć piętki bagietki, ale nie musimy.
  2. Kroimy ją wzdłuż nie do końca. Na każdą część bagietki kładziemy parówkę.
  3. Kiedy parówki nam się pieką już w piekarniku możemy zabrać się za sos. Do miski wkładamy majonez i jogurt. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy całość.
  4. Kapustę pekińską, musimy ją obrać z brzydkich liści, opłukać oraz pozbyć się głąbów. Drobno ją siekamy nożem i wkładamy do miski, marchewkę płuczemy i obieramy. Następnie marchewkę trzemy na tarce i dodajemy do kapusty. Dodajemy majonez i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy.
  5. Hot dogi nam się upiekły więc można je już wyjąć. Gotowe polewamy ketchupem. Następnie gotowym sosem, a na sos nakładamy surówkę, smacznego.

Opis przepisu:

Hot dogi domowej roboty są dużo zdrowsze i smaczniejsze niż te kupne. Przygotowanie również nie jest trudne, co czyni z hot dogów fantastyczny przysmak dla całej rodziny. Surówka z kapusty pekińskiej bardzo dobrze smakuje w połączeniu z parówką i bułką z bagietek. Domownicy będą zachwyceni!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • paulinakowacka
    super salatka do hod doga ja dodalam papryke i pomidory koktajlowe i efekt jeszcze lepszy nawet wzrokowy i super ta salatka z moimi dodatkami smakuje do obiadu polecam

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?