Smażone udka z kurczaka

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Olej rozgrzać na patelni, ułożyć na nim udka.
  2. Posolić je i posypać przyprawami. Udka zrumienić z obu stron.
  3. Zalać wodą (tak, żeby woda zakryła mięso), przykryć i dusić do miękkości (ok. 50 minut).
  4. Po czym zdjąć przykrywkę, odparować resztę wody i ponownie zrumienić mięso.

Opis przepisu:

Udka to często niedoceniana część kurczaka. Tymczasem mięso z udka ma charakterystyczny, delikatny smak, zwłaszcza jeśli dodatkowo przyprawisz udka z kurczaka czerwoną papryką i przyprawą do mięsa. Udka z kurczaka smaż na rumiano i podawaj z ulubionymi dodatkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?