Szynka pieczona

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 8

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyj, osusz. Posmaruj musztardą, obtocz w  przyprawie WINIARY POMYSŁ NA... z dolnej części opakowania.
  2. Mięso włóż do woreczka z górnej części opakowania, dodaj liście laurowe i ząbki czosnku.
  3. Zamknij woreczek zapinką zamieszczoną z woreczkiem i przełóż do naczynia do zapiekania.
  4. Wstaw mięso w naczyniu do zapiekania do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz 60 minut.
  5. Delikatnie przetnij woreczek i piecz jeszcze przez 10 minut.
  6. Przygotuj sos: zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  7. Podaj z ziemniakami i ćwikłą.

Opis przepisu:

Szynka pieczona wieprzowa z ostrą musztardą i czosnkiem to pyszny domowy dodatek do kanapek, a także doskonały pomysł na obiad. Szynka pieczona udekoruje nie tylko wielkanocny stół, możesz ją podać także na inne wyjątkowe okazje – urodziny, imieniny czy na komunię. Proponujemy podanie z ziemniakami i ćwikłą, dzięki temu przygotujesz swoim najbliższym pełnowartościowy, pożywny posiłek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?