Kapuśniak z młodej kapusty

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 7

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Porcje rosołowe oczyścić (ja usuwam prawie całą skórę i tłuszcz, bo nie lubię tłustych zup), zalać wodą i zagotować. Przed momentem wrzenia zebrać szumowiny.
  2. Dodać sól, kostki rosołowe, por i pokrojoną w półplasterki marchew. Gotować 10-15 minut.
  3. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Gotować dalej, aż ziemniaki będą miękkie.
  4. Dodać pieprz, doprawić Ziarenkami Smaku.

Opis przepisu:

Kapuśniak z młodej kapusty to zupa, którą zna każdy! Lekka, nieco kwaśna, na Rosole drobiowym WINIARY i przyprawiona aromatycznymi Ziarenkami Smaku WINIARY będzie doskonałym pomysłem na smaczny i rozgrzewający obiad dla całej rodziny. Sprawdź nasz przepis na kapuśniak z młodej kapusty!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?