Chłodnik

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 16 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść barszcz w 0,5 litra gorącej wody
  2. Gdy zupa przestygnie dodaj jogurt, szczypiorek, koperek i pokrojonego w półplasterki ogórka
  3. Jaja ugotuj na twardo, pokrój w ćwiartki i połóż na dnie talerzy
  4. Schłodzoną zupę podawaj z jajkami.

Opis przepisu:

Podczas letnich upałów mamy ochotę na smaczne, lekkie dania. Smakowity chłodnik przyrządzony z Barszczu czerwonego Ekspresowej Zupy WINIARY będzie zatem idealną propozycją na taki posiłek. Chłodnik jest bardzo prosty w wykonaniu, lekki dzięki jogurtowi, ale również sycący, gdyż podawany z jajkiem na twardo.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?