Buraczki na zimę do słoików

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 20 min.

  • Porcje 10

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Buraki ugotować, ostudzić i obrać.
  2. Ugotowane buraki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można użyć też robotu kuchennego.
  3. Cebule pokroić w kostkę lub zmielić rozdrabniaczem.
  4. Paprykę pokroić w kostkę.
  5. Wymieszać wszystkie składniki.
  6. Przełożyć do słoików. Gotować słoiki 20 minut. Po ugotowaniu obracamy je do góry dnem na noc.

Opis przepisu:

Nie ma nic lepszego niż przetwory, do których z radością wrócisz w czasie zimy. Buraczki z papryką i cebulą będą doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych z ziemniakami i nie tylko. Buraczki gotuj do miękkości, zetrzyj na tarce i dodaj do nich pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Wszystkie składniki wymieszaj i pasteryzuj w słoikach. Tak przygotowane buraczki wstaw do spiżarni lub podaj od razu do obiadu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?