Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie ma nic lepszego niż przetwory, do których z radością wrócisz w czasie zimy. Buraczki z papryką i cebulą będą doskonałym dodatkiem do kotletów mielonych z ziemniakami i nie tylko. Buraczki gotuj do miękkości, zetrzyj na tarce i dodaj do nich pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Wszystkie składniki wymieszaj i pasteryzuj w słoikach. Tak przygotowane buraczki wstaw do spiżarni lub podaj od razu do obiadu!
Przygotowanie
533 min
Krok 1
15 min
Buraki ugotować.
Krok 2
8 min
Ugotowane buraki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można użyć też robota kuchennego.
Krok 3
5 min
Cebule pokroić w kostkę lub zmielić rozdrabniaczem.
Krok 4
2 min
Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 5
3 min
Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 6
20 min
Przełożyć do słoików. Gotować słoiki 20 minut.
Krok 7
480 min
Po ugotowaniu obracamy je do góry dnem na noc.
Krok 1
z
7
Buraki ugotować.
Krok 2
z
7
Ugotowane buraki ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można użyć też robota kuchennego.
Krok 3
z
7
Cebule pokroić w kostkę lub zmielić rozdrabniaczem.
Krok 4
z
7
Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 5
z
7
Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 6
z
7
Przełożyć do słoików. Gotować słoiki 20 minut.
Krok 7
z
7
Po ugotowaniu obracamy je do góry dnem na noc.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0