Ryż z kiełbasą

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 3

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę podwawelską obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Następnie usmażyć na patelni z dodatkiem oleju.
  2. Do kiełbasy dodać sos sojowy, drobno posiekaną cebulkę, pokrojoną marchewkę oraz wsypać groszek.
  3. Wszystko razem smażyć aż warzywa będą miękkie (można podlać odrobiną wody).
  4. Pod koniec wsypać ugotowany ryż i wbić jajko. Potrawę wymieszać, a gdy jajko się zetnie posypać posiekaną zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Ryż z kiełbasą to bardzo proste i sycące danie, które może przygotować każdy. Nawet osoba, która nie zna się na gotowaniu. Jest to propozycja także dla wszystkich zabieganych osób, które niewiele czasu spędzają w kuchni. Pyszny posiłek wyczarujesz z kilku składników – na koniec pamiętaj o posypaniu dania ozdobną zieleniną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?