Czorba - Zupa bułgarska

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć pokroić w dużą kostkę.
  2. Marchewkę i pietruszkę obrać i też pokroić w kostkę.
  3. Mięso włożyć do garnka, zalać ok.1 1. wody, wsypać marchewkę i pietruszkę. Zagotować. Zebrać szumowiny.
  4. Dodać kostkę wołową, liść laurowy, ziele angielskie. Następnie posolić. Gotować ok. 20 minut.
  5. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę a fasolkę. Jeśli jest świeża pociąć na krótszą, a jeśli konserwowa odlać z zalewy.
  6. Po 20 min. włożyć ziemniaki, fasolkę (jeśli świeża, jeśli konserwowa to na koniec gotowania) i pomidory.
  7. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Zeszklić na oleju i też dodać do zupy.
  8. Wszystko razem zagotować. Uzupełnić wygotowaną wodę wrzątkiem. Doprawić do smaku przyprawą do zup, solą, pieprzem, lubczykiem, ziołami i sokiem cytryny.
  9. Przed podaniem posypać pietruszką.

Opis przepisu:

Pyszne danie jednogarnkowe. Syte, aromatyczne i rozgrzewające. Może być podane na przykład jako danie główne na rodzinnych uroczystościach. Wspaniały, pikantny smak na długo zostaje w pamięci i rozgrzewa zwłaszcza w zimowe, długie wieczory. Spróbujcie sami! Kostka do smaku wołowa WINIARY wzbogaci aromat dania! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?