Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Szparagi z mięsem mielonym

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić.
  2. Do mięsa dodać jajko, pieprz, przyprawę w płynie i pokrojoną w kostkę cebulę. Wymieszać.
  3. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem.
  4. Szparagi otulać mięsem mielonym i układać w naczyniu. Na wierzch każdej porcji położyć paski sera.
  5. Zapiekać 40 minut.

Opis przepisu:

Szparagi to jedne z „królewskich” warzyw. Świetnie smakują, a do tego mają wiele wspaniałych właściwości odżywczych. Otulina z mięsa mielonego i żółtego sera jeszcze doda im walorów smakowych, których długo nie zapomnicie. Ten przepis to wspaniała przegryzka i danie, które zachwyci gości w trakcie przyjęcia. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • lucynako
    Właśnie szukam fajnego przepisu na danie ze szparagami i chyba już znalazłam :) ... danie wygląda apetycznie

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?