1

2

Przepisy

Sernik cielaczek

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 20 porcji

Jeśli mamy w domu mało sera to możemy zrobić taki serniczek ze starego i sprawdzonego przepisu.

składniki:

Liczba porcji:

Ciasto:

Masa serowa :

Dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Ciasto: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, wodę i kakao, zagotować i wystudzić. Do masy czekoladowej dodać żółtka z 3 jajek oraz przesianą mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, następnie całość ucierać do momentu, aż pojawią się pęcherzyki powietrza na koniec ciasto delikatnie połączyć z piana ubita z 6 białek.
  2. Masa serowa: Ser skręcić i utrzeć utrzeć z cukrem, następnie dodać 3 dodać żółtka, stopioną i przestudzoną margarynę, cały czas ucierać na koniec do masy serowej dodać obie mąki i proszek do pieczenia.
  3. Formę do pieczenia (33 cm na 23 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wylać do niej całe ciasto na ciasto wyłożyć porcjami ser tak, aby utworzył białe łaty i po wierzchu posypać płatkami kokosowymi. Piec w temp. 180 st około 40 min

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: