1

2

Przepisy

Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki

4/5 4 7 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Taka sałatka jest smaczna i zdrowa. Polecam.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową, włożyć do miski, ostudzić.
  2. Ugotowane ma twardo jajka obrać i pokroić w ćwiartki.
  3. Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki, pomidorki w ćwiartki.
  4. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.
  5. Wszystkie składniki włożyć do miski z brokułem, dodać ser, oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą, delikatnie wymieszać.
  6. Po wierzchu posypać kiełkami rzodkiewki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: