Sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 18 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć łyżką cedzakową, włożyć do miski, ostudzić.
  2. Ugotować jajka na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki.
  3. Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki, pomidorki w ćwiartki.
  4. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z oliwą.
  5. Wszystkie składniki włożyć do miski z brokułem, dodać ser, oprószyć solą i pieprzem, polać oliwą, delikatnie wymieszać.
  6. Po wierzchu posypać kiełkami rzodkiewki.

Opis przepisu:

Pyszna, wiosenna sałatka z brokuła z kiełkami rzodkiewki to połączenie różyczek brokułu, pomidorów i rzodkiewek z żółtym serem i jajkiem na twardo, a wszystko to okraszone oliwą z dodatkiem charakternego czosnku. Sałatkę z brokuła ozdób przed podaniem kiełkami rzodkiewki i podawaj schłodzoną!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?