Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 45 min.

  • Porcje: 8

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso rozkrój wzdłuż tak, aby powstał duży płat. Rozbij tłuczkiem. Natrzyj przyprawami do smaku, pozostaw na 30 minut.
  2. Pieczarki i ser zetrzyj na tarce, połącz z mięsem mielonym, natką pietruszki i jajkiem.
  3. Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń w roladę i zawiń w folią aluminiową.
  4. Piekarnik rozgrzej do 220 st. C. Wstaw naczynie z mięsem i piecz 25 minut. Zmniejsz temp do 180 st. C i piecz jeszcze przez 45 minut.
  5. Sos dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  6. Mięso rozwiń z folii pokrój ukośnie. Sos podaj oddzielnie. Podaj z kaszą gryczaną lub ziemniakami puree.

Opis przepisu:

Schab bez kości można przygotować na wiele sposobów – z owocami, z dodatkiem wina, warzyw. A co powiecie na schab faszerowany? Proponujemy pyszne wypełnienie z mięsa mielonego, żółtego sera, pieczarek i natki pietruszki. Pieczony schab faszerowany podaj z Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Danie uzupełnij kaszą gryczaną lub puree z ziemniaków oraz ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?