Medaliony w sosie z żurawiną

5/5 5 14 5 1
5/5 5 14 5 1
  • Przygotowanie: 27 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos połącz z 300 ml zimnej wody, dodaj żurawinę umytą w ciepłej wodzie.
  2. Polędwiczki oczyść z błony i pokrój na 8 kawałków, uformuj medaliony, dopraw solą i pieprzem.
  3. Masło i olej rozgrzej na patelni i obsmaż. Przygotowanym sosem zalej mięso, duś 10 minut.
  4. Podawaj z kluskami kładzionymi i surówką z białej kapusty.

Opis przepisu:

Mamy pomysł na wieprzowe polędwiczki – podane z suszoną żurawiną i pysznym Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Medaliony w sosie z żurawiną to sycący i smaczny obiad, który uzupełniony kładzionymi kluseczkami i surówką z białej kapusty da całej Twojej rodzinie mnóstwo energii.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?