Bitki z sosem pieczeniowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 36 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 36 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w plastry i rozbij delikatnie tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Rozgrzej olej i obsmaż mięso, następnie przełóż do rondla.
  3. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. Na tłuszczu ze smażenia mięsa obsmaż cebulę i czosnek, dodaj do mięsa.
  5. Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa, dodaj, listki laurowe i duś do miękkości mięsa.
  6. Podaj z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.

Opis przepisu:

Bitki z sosem pieczeniowym, podane z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem to pełnowartościowy i pożywny obiad dla całej rodziny. Bitki przygotuj z karkówki bez kości, a całość polej Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Obiad możesz udekorować dodatkowo posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?