Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso połącz z jajkiem, bułką tartą i szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Uformuj 4 płaskie zrazy, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju.
  3. Sos pieczeniowy jasny Na Każdy Dzień WINIARY rozprowadź w 300 ml wody i śmietanie, wlej do mięsa, mieszając zagotuj.
  4. Duś 10 minut na wolnym ogniu. Podaj z ziemniakami puree i buraczkami.

Opis przepisu:

Zrazy w sosie śmietanowo-pieczeniowym to idealne danie na pożywny obiad dla całej rodziny. Na zrazy wykorzystaj najlepiej chude mielone mięso, które połączone dodatkowo ze szczypiorkiem zachwyci smakiem. A całe danie uzupełni doskonale gęsty Sos pieczeniowy jasny Na Każdy Dzień WINIARY. A aby danie zawierało w sobie wszystkie potrzebne składniki, podaj zrazy w sosie z ziemniakami puree i dodatkiem warzywnym – proponujemy buraczki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?