1

2

Przepisy

golonka w piwie

3/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 110 minut

porcje: 4 porcje

dosyć prosty przepis na pyszne danie

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. golonki dokładnie umyć i oczyścić
  2. zalać odpowiednia ilością wrzątku- tak aby były zakryte
  3. do wody dodac sól ,pieprz
  4. warzywa obrac ,umyć ,pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa
  5. obgotować przez około 2,5 godz
  6. po tym czasie wyjąć golonki z wody,ponakłuwać ostrym nożem
  7. w nakłucia powkładać drobno posiekane ząbki czosnku
  8. włożyć do dość głębokiej brytfanny
  9. delikatnie oprószyc solą, pieprzem i zalać mniej więcej połową piwa
  10. brytfannę wstawić do nagrzanego do ok.200 stopni piekarnika
  11. piec 65 min. co jakiś czas odwracać widelcem na drugą stronę, podczas tej czynności polewać pozostałym piwem
  12. wyjąć z piekarnika i przełożyć na talerze

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: