Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

golonka w piwie

  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 110 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

dosyć prosty przepis na pyszne danie

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. golonki dokładnie umyć i oczyścić
  2. zalać odpowiednia ilością wrzątku- tak aby były zakryte
  3. do wody dodac sól ,pieprz
  4. warzywa obrac ,umyć ,pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa
  5. obgotować przez około 2,5 godz
  6. po tym czasie wyjąć golonki z wody,ponakłuwać ostrym nożem
  7. w nakłucia powkładać drobno posiekane ząbki czosnku
  8. włożyć do dość głębokiej brytfanny
  9. delikatnie oprószyc solą, pieprzem i zalać mniej więcej połową piwa
  10. brytfannę wstawić do nagrzanego do ok.200 stopni piekarnika
  11. piec 65 min. co jakiś czas odwracać widelcem na drugą stronę, podczas tej czynności polewać pozostałym piwem
  12. wyjąć z piekarnika i przełożyć na talerze
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

golonka w piwie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

golonka w piwie

Wydrukuj przepis

golonka w piwie

Zgłoś przepis do moderacji