Tarta z warzywami i oscypkiem

5/5 5 3 5 1
5/5 5 3 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 15 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Nadzienie

Masa

Dodatki

Przygotowanie:

  1. Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.
  2. Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.
  3. Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.
  4. Pieczemy około 40 minut. Podajemy z zimnymi sosami WINIARY. Smacznego :)

Opis przepisu:

Pyszna i prosta tarta świetnie nadaje się na obiad lub przekąske dla większej ilości osób, polecam.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?