1

2

Przepisy

Tarta z warzywami i oscypkiem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 6 porcji

Pyszna i prosta tarta świetnie nadaje się na obiad lub przekąske dla większej ilości osób, polecam.

składniki:

Liczba porcji:

Nadzienie

Masa

Dodatki

Przygotowanie:

  1. Mąkę siekamy z masłem po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.
  2. Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.
  3. Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.
  4. Pieczemy około 40 minut. Podajemy z zimnymi sosami WINIARY. Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: