Tarta z warzywami i oscypkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Nadzienie

Masa

Dodatki

Przygotowanie:

  1. Mąkę siekamy z masłem, po czym dodajemy jajka i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do zamrażarki na około 8 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy. Nakłuwamy widelcem w kilku miejscach. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10 minut.
  2. Warzywa gotujemy na parze do miękkości i wykładamy je na podpieczony spód.
  3. Śmietanę mieszamy z jajkami i przyprawiamy do smaku. Zalewamy warzywa. Wierzch posypujemy startym oscypkiem.
  4. Pieczemy około 40 minut. Podajemy z zimnymi sosami WINIARY. Smacznego :)

Opis przepisu:

Pyszna i prosta tarta świetnie nadaje się na obiad lub przekąskę dla większej ilości osób. Jest niezwykle smaczna i delikatna. Nie traci przy tym jednak na sytości. Słonawy posmak oscypka fantastycznie komponuje się z warzywami, co sprawia, że całość tworzy kompozycję idealną. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?