Kapusta biała z koncentratem pomidorowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę oczyścić i poszatkować.
  2. Włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody i gotować około 15 minut, odcedzić
  3. Kostkę bulionową rozpuścić w 1/3 szkl gotującej się wody, połączyć z kapustą, dodać masło, koncentrat pomidorowy, ketchup, koperek.
  4. Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  5. Podawać do dania z mięsem.

Opis przepisu:

Nietypowe połączenie białej kapusty z koncentratem pomidorowym, które udowodni naszym kubeczkom smakowym, że wielu wybitnych smaków jeszcze nie odkryły. Ten przepis stanowi idealny dodatek do dania głównego. Kostka do smaku warzywna WINIARY sprawi, że żaden walor nam nie umknie. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?