Sos myśliwski

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 8

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

składniki na sos

składniki na zawiesinę

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę pokroić jak na zdjęciu w talarki lub w kostkę.
  2. Następnie ogórki kroimy na pół, a później w pół plastry.
  3. Do garnka wrzucamy margarynę wraz z cebulą pokrojona w kosteczę. Następnie dodajemy do niej kiełbasę aby ją przesmażyć.
  4. Do przesmażonej kiełbasy dodajemy koncentrat, dodajemy ogórki i dokładnie mieszamy.
  5. Robimy zawiesinę z mąki i wody, dodajemy do kiełbasy z ogórkami i mieszamy aż zgęstnieje, a następnie doprawiamy do smaku.

Opis przepisu:

Aromatyczny i smakowity sos myśliwski to propozycja idealna dla wielbicieli klasycznych smaków. Gęsty sos myśliwski z kiełbasą myśliwską, cebulą i ogórkami kiszonymi idealnie pasuje do klusek śląskich, kładzionych lub kopytek. Nie zapomnij dodać do niego ćwikłę lub tradycyjną surówkę z marchewki i jabłka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?