Zupa z brukwi

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlać wodę i zagotować.
  2. Żeberka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do gotującej się wody.
  3. Brukiew, ziemniaki, seler obrać i pokroić w kostkę.
  4. Warzywa wrzucić do gotującego się wywaru i gotować do miękkości. Paprykę opłukać i wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić na drobną kosteczkę i wrzucić do zupy.
  5. Gdy warzywa zmiękną przyprawić solą, pieprzem oraz majerankiem. Wymieszać. Zahartować ze śmietaną.

Opis przepisu:

Brukiew niegdyś popularna, teraz jest dość zapomnianym warzywem. Jak serwować brukiew? Poznaj przepis na zupę z brukwi! Jest on niezwykle prosty w przygotowaniu. Na dodatek nie będziesz potrzebować wielu składników do stworzenia zupy. Pamiętaj o zahartowaniu dania śmietaną tuż przed podaniem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?