Pieczeń wieprzowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 6

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop olejem.
  2. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw mięso do piekarnika. Piecz 20 minut. Zmniejsz temp do 170 stopni C i piecz jeszcze przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wrzuć umyte morele.
  3. Zawartość opakowania Sosu pieczeniowego ciemnego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  4. Mięso pokrój w plastry, polej Sosem pieczeniowym WINIARY i obłóż morelami. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko.

Opis przepisu:

Pieczeń wieprzowa z aromatycznymi ziołami – tymiankiem i majerankiem, z dodatkiem suszonych moreli. Do mięsa koniecznie wykorzystaj gęsty i pyszny Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY, który nada wyjątkowego charakteru Twojemu daniu. Pieczeń wieprzowa z sosem najlepiej będzie smakowała podana z sypkim ryżem oraz ulubionym dodatkiem warzywnym – surówką lub sałatką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?