Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami

5/5 5 19 5 1
5/5 5 19 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Oczekiwanie: 10 godz. 50 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz najlepiej na noc, następnie odsącz i drobno pokrój.
  2. Kaszę przelej zimna wodą, odsącz i zalej 2 szklankami wrzącej wody. Dodaj grzyby i gotuj do miękkości. Ostudź.
  3. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle.
  4. Do kaszy dodaj cebulę i jajka. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Uformuj 8 kotletów, obtocz w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
  6. Zawartość opakowania Sosu grzybowego Na Każdy Dzień WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.
  7. Kotlety podaj z sosem i surówką z kiszonej kapusty.

Opis przepisu:


Jeżeli znudziły Ci się już kotlety mielone, kotlety schabowe i poszukujesz nowych przepisów, które urozmaicą Twoje obiady, to jest przepis dla Ciebie! Wypróbuj nasze kotlety z kaszy gryczanej z grzybami i ciesz się nowym smakiem!

Kotleciki z kaszą gryczaną i suszonymi grzybami to znakomita innowacja w kuchni, w której goszczą wciąż te same dania. Intensywny smak grzybów podkreśla Sos grzybowy Na Każdy Dzień WINIARY o aksamitnej konsystencji.

Kotleciki z kaszy będą smakować najlepiej z surówką, kiszonym ogórkiem lub buraczkami.


Spróbuj także z sosem pieczarkowym na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?