Kotlety pożarskie

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone przekładamy sobie do miski i dodajemy jajko. Przyprawiamy.
  2. Mięso z jajkiem i przyprawami wyrabiamy, a następnie formujemy kotlety. Uformowane kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy kotlety, smażymy z obu stron, a po usmażeniu wykładamy na papierowe ręczniki, aby obciekły z nadmiaru tłuszczu.

Opis przepisu:

Nie ma nic bardziej pożywnego, jak obiad, gdzie główną funkcję pełnią kotlety pożarskie z mięsa mielonego drobiowego. Łatwa do wykonania potrawa o krótkim czasie wykonania. Wymieszaj mięso mielone z jajkiem i przyprawami, a następnie uformuj kotlety i panieruj je w bułce tartej. Kotlety pożarskie smaż na gorącym tłuszczu. Jako dodatek najlepiej smakują ziemniaki z wody obsypane koperkiem oraz mizeria. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?