Sałatka z sosem z anchois

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki, włożyć do miski, opruszyć solą, skropić oliwą, wymieszać i odstawić.
  2. Przygotować sos: wszystkie skąłdniki sosu zblendować, doprawić sokiem z limonki i pieprzem, odstawić, aby smaki się "przegryzły".
  3. Fasolkę ugotować na parze. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w niedużą kostke. Podobnie w kostkę pokroić pomidora, ogórka i cebulę. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie te składniki włożyć do miski, posolić, popieprzyć i wymieszać.
  4. Na talerzu ułożyc liście sałaty, na nich mieszankę warzyw, na niej plastry jajka (po jednym jajku na porcję), posypać sałatkę fasolką szparagową, polać sosem i posypac szczypiorkiem i od razu podawać.

Opis przepisu:

Sałatka z sosem z anchois to wspaniały sposób na udekorowanie dania głównego. Anchois wzmacnia smak potrawy, dzięki czemu jest wyrazista i jeszcze bardziej wpasowuje się w nasze gusta. Nie wierzycie? Spróbujcie sami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?