Ciecierzyca po bretońsku

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 45 min.

  • Porcje 2

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciecierzyce zalewamy zimną woda i zostawiamy na 12 godzin (można zostawić na noc)
  2. Następnie gotujemy ją z dodatkiem ziela angielskie liścia laurowego oraz soli przez około 30 minut,
  3. W tym czasie kiełbaskę kroimy w kostkę i dodajemy do ciecierzycy razem z puszką pomidorów i wszystko gotujemy razem przez około 10 minut.
  4. Doprawiamy do smaku ziołami oraz pieprzem, maggi i jarzynką
  5. Dodajemy koncentrat i zostawiamy na ogniu jeszcze przez ok. 5 minut, żeby wszystkie składniki się przegryzły.

Opis przepisu:

Świetna alternatywa dla tradycyjnej fasolki po bretońsku, czyli ciecierzyca po bretońsku z dodatkiem aromatycznej kiełbasy, soczystych pomidorów i intensywnych przypraw – Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, bazylii, oregano, majeranku i innych pachnących dodatków. Ciecierzyca po bretońsku najlepiej smakuje podawana na ciepło ze świeżym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?