Polędwiczki z indyka na ostro

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 44 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwiczki kroimy na cienki płaty. Do miseczki wlewamy mleko, dodajemy paprykę słodką i ostrą, maggi, jarzynkę i pieprz - roztrzepujemy. Polędwiczki moczymy w mleku przez około 30 minut.
  2. Do pojemnika z zamknięciem przesypujemy mąkę i dodajemy proszek do pieczenia - mieszamy,
  3. następnie polędwiczki przekładamy do mąki, zamykamy pojemnik i potrząsamy by mięso dokładnie się opanierowałao.
  4. Polędwiczki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po około 2 minuty z każdej strony,
  5. Wyciągamy polędwiczki z tłuszczu, przekładamy polędwiczki na blachę do piekarnika i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut
  6. Podajemy na ciepło

Opis przepisu:

Polędwiczki z indyka na ostro to przepis na smakowity obiad z indykiem w roli głównej. Delikatne polędwiczki nabiorą pikantnego aromatu dzięki marynacie z papryki i Przyprawy JARZYNKA WINIARY. Panierka na polędwiczkach będzie delikatnie spulchniona, ponieważ do mąki dodajemy odrobinę Proszku do pieczenia WINIARY. Mięso jest aromatyczne i wyśmienicie smakuje z dodatkiem warzyw i frytek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?