Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Puszysta babka - mała foremka

WP_20140112_017[1].jpg
  • WP_20140112_017[1].jpg
  • WP_20140112_002[1].jpg
  • WP_20140112_017[1].jpg
  • WP_20140112_002[1].jpg
  • czas Łączny czas: 80 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 1
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Szybka i prosta, nie było przypadku żeby się nie udała.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jajka z cukrami ubić mikserem, zmieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej. Całość chwilkę ubijamy do uzyskania jednolitej konsystencji. W międzyczasie roztapiamy margarynę na małym ogniu i gorącą wlewamy do ciasta. Całość mieszamy i na koniec dodajemy kilka kropli esencji zapachowej.
  2. Małą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną blaszkę wykładamy ciasto.
  3. Pieczemy ponad 40 minut, w temp. 180 stopni. Ciasto odrazu po wyciągnięciu wyjmujemy z blaszki. Zostawiamy do przestudzenia. Ciasto najlepiej polać czekoladą (biało-czarną) lub posypać cukrem pudrem.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 1 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Puszysta babka - mała foremka
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Puszysta babka - mała foremka

Wydrukuj przepis

Puszysta babka - mała foremka

Zgłoś przepis do moderacji