1

2

Przepisy

Puszysta babka - mała foremka

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 1 porcja

Szybka i prosta, nie było przypadku żeby się nie udała.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka z cukrami ubić mikserem, zmieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej. Całość chwilkę ubijamy do uzyskania jednolitej konsystencji. W międzyczasie roztapiamy margarynę na małym ogniu i gorącą wlewamy do ciasta. Całość mieszamy i na koniec dodajemy kilka kropli esencji zapachowej.
  2. Małą blaszkę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Na tak przygotowaną blaszkę wykładamy ciasto.
  3. Pieczemy ponad 40 minut, w temp. 180 stopni. Ciasto odrazu po wyciągnięciu wyjmujemy z blaszki. Zostawiamy do przestudzenia. Ciasto najlepiej polać czekoladą (biało-czarną) lub posypać cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: