Pomidory w zalewie

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 3

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Zalewa:

Przygotowanie:

  1. Pomidory przemyć zimną wodą. Do wyparzonych słoików wrzucić ziele angielskie, pieprz, ząbek czosnku, liść laurowy, jeden goździk.
  2. Cebulę obrać i pokroić w talarki.Układać pomidory na przemian z talarkami cebuli.Na wierzch włożyć gałązkę koperku.
  3. Do gotującej się zalewy dodać cukier, sól oraz ocet i olej. Zalewę przestudzić. Zalać zalewą pomidory w słoikach i zakręcić.
  4. Pasteryzować słoiki 10 min.

Opis przepisu:

Pomidory w zalewie octowej mają przyjemnie intensywny smak, a to dzięki dodatkowi cebuli, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego, czosnku, koperku i goździków. Mieszanka ta doskonale skomponuje się więc z mięsnymi daniami. Pomidory w zalewie mogą także stać się składnikiem sałatki warzywnej, zwłaszcza zimą, kiedy sezon na świeże warzywa za nami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?