1

2

Przepisy

Sałatka śledziowa warstwowa z marchewką lub buraczkami

3/5 3 3 5 1

przygotowanie: 40 minut

porcje: 6 porcji

Delikatna, pyszna sałatka odpowiednia na każdą porę roku.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki, buraczki lub marchewki ugotuj, a po ostudzeniu zetrzyj na grubej tarce. Jajka ugotuj na twardo i też zetrzyj na grubej tarce.
  2. Filety ze śledzia w oleju pokrój w kostkę.
  3. Nakładaj do miski warstwami: ziemniaki, majonez (nie za grubo), śledzie, majonez, marchewkę lub buraczki, majonez, jajka. W wersji mniej kalorycznej wymieszaj majonez z jogurtem pół na pół.
  4. Udekoruj sałatkę natką z pietruszki, a następnie całość wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny. Dobrze jest przygotować tą sałatkę wieczorem na następny dzień.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: