Marynowane patisony

Oceń ten przepis!

4/5 4 43 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 1

4/5 4 43 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Zalewa

Przygotowanie:

  1. Patisony myjemy, pokroimy w kostkę, cebulę w piórka a marchew w talarki.
  2. Wszystko włożyć do słoików i do każdego wsypać przyprawy i czosnek.
  3. Zalewę przygotować ze składników zagotować i nalać do słoików, które następnie pasteryzować 15 minut.

Opis przepisu:

Marynowane patisony to doskonały pomysł na smaczny dodatek do obiadu lub kolacji. Możesz je z powodzeniem traktować jako zamiennik sałatki. Robi się je w bardzo łatwy i szybki sposób, dlatego polecamy zrobić ich więcej na zapas, aby móc w każdej chwili urozmaicić swój posiłek. Sprawdź nasz przepis na marynowane patisony!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?