1

2

Przepisy

śledzie pod pierzyna

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Czesto robimy na wigillie

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie namoczyc i pozostwic na30 minut w tej wodzie.Natepnie zmienic wode i jezeli jeszcze beda słone jeszcze raz wypłukac
  2. Buraki gotujemy,jaja gotujemy na twardo
  3. Sledzie kroimy w kostke,jaja w kostke,obieramy ogorki i kroimy w kostke,i cebula rowniez w ksotke
  4. Na polmisku ukladamy sledzie,ogorki,cebule
  5. Smarujemy majonezem
  6. Buraki trzemy na grubych oczkach i nakladamy na majonez.Nakladamy znwu majonez. Posypujemy pokrojonymi w kostke jajkami

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: