Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

śledzie pod pierzyna

  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Czesto robimy na wigillie

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Śledzie namoczyc i pozostwic na30 minut w tej wodzie.Natepnie zmienic wode i jezeli jeszcze beda słone jeszcze raz wypłukac
  2. Buraki gotujemy,jaja gotujemy na twardo
  3. Sledzie kroimy w kostke,jaja w kostke,obieramy ogorki i kroimy w kostke,i cebula rowniez w ksotke
  4. Na polmisku ukladamy sledzie,ogorki,cebule
  5. Smarujemy majonezem
  6. Buraki trzemy na grubych oczkach i nakladamy na majonez.Nakladamy znwu majonez. Posypujemy pokrojonymi w kostke jajkami
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Kubełek śledzi (1 opakowanie)
  • buraki (4 sztuki)
  • ogorki (6 sztuk)
  • jajaka (5 sztuk)
  • cebula (1 sztuka)
  • sol i pieprz (do smaku)
  • majonez (1 słoik)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

śledzie pod pierzyna
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

śledzie pod pierzyna

Wydrukuj przepis

śledzie pod pierzyna

Zgłoś przepis do moderacji