Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Zrazy z karkówki

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 10

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Farsz:

obtoczenie:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy.
  2. Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać, przesmażyć na oliwie z oliwek. Dodać drobno posiekane pieczarki. Przyprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie. Na wierzch ułożyć liść sałaty.
  3. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu. Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.

Opis przepisu:

Zrazy z karkówki to nasz pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Soczyste mięso zadowoli każdego z domowników do tego stopnia, że na pewno poproszą o dokładkę. Przygotowanie nie jest trudne, a spędzony w kuchni czas możemy dzielić z rodziną – wspólnie przygotowany posiłek smakuje jeszcze lepiej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?