Zrazy z karkówki

4/5 4 3 5 1
4/5 4 3 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 10

składniki:

liczba porcji:

Farsz:

obtoczenie:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy.
  2. Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać, przesmażyć na oliwie z oliwek. Dodać drobno posiekane pieczarki. Przyprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać, podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie. Na wierzch ułożyć liść sałaty.
  3. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu. Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?