Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Zrazy z karkówki

zrazy z karkówki 3.JPG
  • zrazy z karkówki 3.JPG
  • zrazy z karkówki1.JPG
  • zrazy z karkówki 2.JPG
  • zrazy z karkówki.JPG
  • Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy.
  • Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać,przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać,podsmażyć.…
  • Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu.Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.
  • zrazy z karkówki 3.JPG
  • zrazy z karkówki1.JPG
  • zrazy z karkówki 2.JPG
  • zrazy z karkówki.JPG
  • Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy.
  • Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać,przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać,podsmażyć.…
  • Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu.Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 50 min)
  • porcji Porcji: 10
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

bardzo dobre zrazy na obiadek

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy.
  2. Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać,przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać,podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie.Na wierzch ułożyć liść sałaty.
  3. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu.Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.
Kalorie: - kcal / 10 porcję

Potrzebne składniki:

  • Farsz:
  • karkówki (1 kg)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • cebule (2 sztuki)
  • pieczarek (20 dag)
  • natka pietruszki (do smaku)
  • sałata (do smaku)
  • sól (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • bułki tartej (2 łyżki)
  • musztarda (do smaku)
  • obtoczenie:
  • jajka (2 sztuki)
  • mąki (0,5 szklanki)
  • oliwa z oliwek (do smażenia)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Zrazy z karkówki
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Zrazy z karkówki

Wydrukuj przepis

Zrazy z karkówki

Zgłoś przepis do moderacji