1

2

Przepisy

Zrazy z karkówki

5/5

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 10 porcji

bardzo dobre zrazy na obiadek

składniki:

Liczba porcji:

Farsz:

obtoczenie:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokroić na płaty i cienko rozbić. Posolić i popieprzyć. Każdy płat posmarować 1 łyżeczką musztardy.
  2. Przygotować farsz. Obrane cebule drobno posiekać,przesmażyć na oliwie z oliwek,dodać drobno posiekane pieczarki.Przyprawić solą,pieprzem,dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wymieszać,podsmażyć. Na koniec posypać bułką tartą. Farsz ułożyć na filecie.Na wierzch ułożyć liść sałaty.
  3. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i w jajku. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na małym ogniu.Przełożyć na blachę i zapiec w piekarniku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: