Farfalle z indykiem i orzechami

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojone na kawałki piersi z indyka doprawiając solą, pieprzem i według upodobań bazylią i oregano.
  2. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.
  3. Gdy mięso będzie usmażone dodajemy papryki, pomidor i całość mieszamy.
  4. Po chwili również dodajemy makaron i wszystko razem mieszając.
  5. W osobnym garnuszku roztapiamy miód do którego dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie.
  6. Po nałożeniu dania na talerz polewamy całość miodem z orzechami.

Opis przepisu:

Farfalle z indykiem i orzechami to bardzo smaczne i efektowne danie, które zrobi furorę podczas niedzielnego obiadu lub przyjęcia. Fantastycznie smakuje, a atrakcyjny wygląd tej potrawy, dodatkowo zachęci wszystkim do próbowania. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?