Devolay z żółtym serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 36 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 36 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

składniki na dewolaj

panierka do dewolaj

Przygotowanie:

  1. Umyte i wysuszone piersi z kurczaka dzielimy na porcje (ok 150 g jedna) rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem
  2. Na środek nakładamy ser żółty i koncentrat pomidorowy lub ketchup i zawijamy, najpierw boki tak aby powstały rulony
  3. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
  4. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu
  5. Po usmażeniu najlepiej wyłożyć na papierowy ręcznik aby usunąć nadmiar oleju

Opis przepisu:

Jeśli znudziła Ci się już klasyczna pierś z kurczaka, może skusi Cię nasza propozycja! Devolay z żółtym serem to chrupiący kotlet drobiowy, który w środku ma pyszny, ciągnący się żółty ser, a na wierzchu smaczną, chrupiącą skórkę. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?