Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Słonine mielimy w maszynce. Mieszamy co chwilę, aby się nie roztopiła.
  2. Obieramy cebulę i czosnek.
  3. Cebulkę kroimy w kosteczkę, a czosnek przepuszczamy przez wyciskacz i dodajemy do smalcu, który się już przetopił.
  4. Na koniec dodajemy sól, pieprz i majeranek. Przelewamy do miseczki.

Opis przepisu:

Smalec jest dodatkiem, który będzie świetnie komponował się na Twoim talerzu z resztą śniadania lub popołudniowej przekąski. Smalec z czosnkiem, cebulką i majerankiem świetnie pasuje do chrupiącego pieczywa z ogórkami kwaszonymi lub małosolnymi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?