Marynata cebulowo-czosnkowa do królika

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 13 min.

  • Oczekiwanie 12 godz.

  • Porcje 3

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.
  2. Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.
  3. Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.
  4. Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.
  5. Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.

Opis przepisu:

Delikatne, soczyste i doskonałe w smaku mięso z królika zasługuje na najlepszą marynatę! Na przykład przyrządzoną na bazie cebuli i czosnku. Marynata cebulowo-czosnkowa do królika to plasterki cebuli i rozgnieciony czosnek połączone z olejem i charakterną, ostrą papryką. Dzięki dodatkowi tej ostatniej mięso z królika zyskuje nie tylko świetny smak, ale też pięknie różowy kolor.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?