Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

pulpety w sosie białym koperkowym

Zdjęcie0368.jpg
  • Zdjęcie0368.jpg
  • Zdjęcie0339.jpg
  • Zdjęcie0346.jpg
  • Zdjęcie0351.jpg
  • Zdjęcie0360.jpg
  • Zdjęcie0363.jpg
  • Zdjęcie0364.jpg
  • Zdjęcie0366.jpg
  • piersi z kurczaka musimy zmielić na maszynie i dodać jajko, sól, pieprz oraz bułkę tartą i wyrobić.
  • formujemy kulki i układamy na desce, którą wcześniej zmoczyliśmy wodą po to aby kulki nie przyklejały się do deski.
  • kulki gotujemy w lekko osolonej wodzie, woda musi wrzeć zanim wrzucimy pulpeciki.
  • gdy pulpety się gotują robimy sos, na początek masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy mąkę i zasmażamy.
  • dodajemy mleko i bulion, czasem mieszając.
  • koperek siekamy i dodajemy do sosu, który się już zagotował.
  • mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • Zdjęcie0368.jpg
  • Zdjęcie0339.jpg
  • Zdjęcie0346.jpg
  • Zdjęcie0351.jpg
  • Zdjęcie0360.jpg
  • Zdjęcie0363.jpg
  • Zdjęcie0364.jpg
  • Zdjęcie0366.jpg
  • piersi z kurczaka musimy zmielić na maszynie i dodać jajko, sól, pieprz oraz bułkę tartą i wyrobić.
  • formujemy kulki i układamy na desce, którą wcześniej zmoczyliśmy wodą po to aby kulki nie przyklejały się do deski.
  • kulki gotujemy w lekko osolonej wodzie, woda musi wrzeć zanim wrzucimy pulpeciki.
  • gdy pulpety się gotują robimy sos, na początek masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy mąkę i zasmażamy.
  • dodajemy mleko i bulion, czasem mieszając.
  • koperek siekamy i dodajemy do sosu, który się już zagotował.
  • mieszamy i doprawiamy do smaku.
  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

pulpety jak sama nazwa wskazuje są gotowane, a w tym przepisie z sosem koperkowym.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. piersi z kurczaka musimy zmielić na maszynie i dodać jajko, sól, pieprz oraz bułkę tartą i wyrobić.
  2. formujemy kulki i układamy na desce, którą wcześniej zmoczyliśmy wodą po to aby kulki nie przyklejały się do deski.
  3. kulki gotujemy w lekko osolonej wodzie, woda musi wrzeć zanim wrzucimy pulpeciki.
  4. gdy pulpety się gotują robimy sos, na początek masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy mąkę i zasmażamy.
  5. dodajemy mleko i bulion, czasem mieszając.
  6. koperek siekamy i dodajemy do sosu, który się już zagotował.
  7. mieszamy i doprawiamy do smaku.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

pulpety w sosie białym koperkowym
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

pulpety w sosie białym koperkowym

Wydrukuj przepis

pulpety w sosie białym koperkowym

Zgłoś przepis do moderacji