1

2

Przepisy

pulpety w sosie białym koperkowym

4/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

pulpety jak sama nazwa wskazuje są gotowane, a w tym przepisie z sosem koperkowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. piersi z kurczaka musimy zmielić na maszynie i dodać jajko, sól, pieprz oraz bułkę tartą i wyrobić.
  2. formujemy kulki i układamy na desce, którą wcześniej zmoczyliśmy wodą po to aby kulki nie przyklejały się do deski.
  3. kulki gotujemy w lekko osolonej wodzie, woda musi wrzeć zanim wrzucimy pulpeciki.
  4. gdy pulpety się gotują robimy sos, na początek masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy mąkę i zasmażamy.
  5. dodajemy mleko i bulion, czasem mieszając.
  6. koperek siekamy i dodajemy do sosu, który się już zagotował.
  7. mieszamy i doprawiamy do smaku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: