1

2

Przepisy

FLACZKI Z BOCZNIAKÓW

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Pyszne wegetariańskie danie. Pozywne i rozgrzewające ze względu na sporą ilość przypraw.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby umyć i pokroić na cienkie paseczki
  2. Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach Cebulę pokroić w kostkę a czosnek zmiażdżyć.
  3. Masło rozgrzać na patelni, dodać trochę oleju ,podsmażyć warzywa i grzyby przez kilka minut, żeby zmiękły.
  4. Do garnka wlać 1, 5 litra wody, zagotować.Dodać przesmażone warzywa i grzyby ( zostawiając tłuszcz na patelni ), kostkę warzywną, liście laurowe, ziele angielskie Zupę gotować ok. 30 minut
  5. Zrobić zasmażkę - rozgrzać pozostały na patelni tłuszcz,dodać mąkę, smażyć chwilę ciągle mieszając, a następnie dodać do zupy i szybkimi ruchami rozmieszać aby nie powstały grudki..
  6. Doprawić do smaku majerankiem,imbirem,papryką,przyprawą do zup,solą i pieprzem. Całość zagotować.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: