1

2

Przepisy

Kostki kokosowe

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 60 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 10 porcji

Pyszne, łatwe do przyrządzenia ciasto.

składniki:

Liczba porcji:

ciasto:

Polewa:

Przygotowanie:

  1. Ciasto: 10 dag margaryny, 40 Dag cukru i 1 szklankę mleka - zagotowujemy i studzimy
  2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Do ostudzonej masy dodajemy 2 jaja, 40 dag maki i proszek do piecznia.
  4. Mieszamy mikserem i wylewamy ciasto na blaszkę. Pieczemy ok. 40 min.
  5. Przygotowujemy polewę: 20 dag cukru, 25 dag margaryny, 0,5 szklanki mleka i 3 łyżki kakao - zagotowujemy.
  6. Upieczone ciasto kroimy na kwadraty.
  7. Do jednej miski wsypujemy kokos,
  8. do drugiej miski dajemy przygotowaną polewę.
  9. Nasze kostki obtaczamy najpierw w poolewie, potem w wiórkach.
  10. Układamy na talerz i wkładamy na conajmniej pół godziny do lodówki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: