1

2

Przepisy

Kruche rogale z marmoladą

5/5

przygotowanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Na deserek kruchy cieplutki domowy rogalik

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiać na stolnice dodać szczyptę soli wsiekać margarynę i dokładnie przesiekać całość wówczas dodajemy cukier oraz żółtka i wyrabiamy na jednolite ciasto które zawijamy w folię aluminiowa i odkładamy na 30 min do lodówki
  2. następnie rozwałkowujemy ciasto,
  3. wycinamy większe trójkąty
  4. układamy marmoladę,
  5. zawijamy tworząc rogala,
  6. pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 - 25 minut. Podajemy posypując cukrem pudrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: