Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 20

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę kroimy i podsmażamy na masełku
  2. Gdy cebula się zarumieni dodajemy pokrojoe pieczarki i smażymy około 15 minut
  3. Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone
  4. Gdy pieczarki się podsmażą dodajemy je do mięsa. Całość smażymy razem około 5 minut.
  5. Dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy i smażymy jeszcze 5 minut
  6. Na stolnice wykładamy ciasto francuskie i kroimy w prostokąty ( wielkość zależy od własnych upodobań)
  7. Na tarce ścieramy ser żółty
  8. Na wycięte z ciasta prostokąty nakładamy nasz farsz, posypujemy go żółtym serem, zawijamy na kształt rogalika i smarujemy rozkłóconym jajkiem
  9. Nasze rogaliki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut.
  10. Po upływie czasu wyciągamy jedną partię naszych rogalików i wsadzamy drugą ( chyba, że zmieściliśmy na brytfannie wszystkie rogaliki) Rogaliki podajemy z czerwonym barszczykiem. Smacznego!

Opis przepisu:

Przepis na ciasto francuskie na słono, czyli w formie rogalików z mięsem mielonym, ciągnącym się serem żółtym i pieczarkami. Rogaliki z mięsem mielonym smakują doskonale, bo ich smak wzmacniamy dodatkami przecieru pomidorowego, bazylii i oregano. Rogaliki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami idealnie sprawdzą się jako przekąska podczas imprezy!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?