Brązowy ryż z kurczakiem i warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki kroimy i podsmażamy na odrobinie masła, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie
  2. Na osobnej patelni podsmażamy papryki. Ja wybrałam zieloną, żółtą i czerwoną żeby było kolorowo.
  3. Gdy pieczarki nam się usmażą, dodajemy je do papryki i smażymy razem przez okolo 5 minut
  4. Na patelnię na której smażyliśmy pieczarki wrzucamy mieszankę do dań chińskich i podsmażamy.
  5. Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy je do papryki i pieczarek.
  6. Następnie kroimy pomidor, czosnek, cebulę i dodajemy je do naszych warzyw razem z kukurydzą.

Opis przepisu:

Danie idealne dla miłośników kuchni opartej na mięsie z kurczaka. Uzupełnione o ryż, pieczarki i paprykę, która sprawi, że talerz będzie wyglądał bardziej kolorowo, zachwyci każde podniebienie. Można podawać z brązowym lub białym ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?