Brązowy ryż z czerwoną fasolą na ostro

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu (ja na koniec przyparowałam go by uzyskać jego miękkość).
  2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka, pomidora sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.
  3. Oliwę rozgrzewamy na patelni wrzucamy cebulę i przesmażamy.
  4. Następnie dodajemy pomidora oraz odcedzona i przepłukaną fasolę czerwoną.
  5. Całość przesmażamy z łyżeczką koncentratu, doprawiamy tymiankiem, i maggi.
  6. Następnie dodajemy ugotowany ryż, doprawiamy pieprzem.
  7. Dokładnie mieszamy.
  8. Podajemy posypując szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Danie rodem z Meksyku – brązowy ryż, czerwona fasola i pikantny smak. Jeśli lubicie ostre potrawy – ten przepis zdecydowanie jest dla Was. Klasyczne połączenie ryżu i czerwonej fasoli jak zawsze współgra znakomicie, a przyprawa w płynie Maggi doda całej potrawie niesamowitej wyrazistości. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?