Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kotleciki mielone z musztardą

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 5

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce oleju.
  2. Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć.
  3. Mięso umyć, pokroić, przemielić w maszynce, włożyć do miski. Następnie dodać zeszkloną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę, musztardę, rozmaryn. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  4. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
  5. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Opis przepisu:

Kotlety mielone wzmocnione smakiem musztardy, która sprawia, że mięso jest bardziej wyraziste. Dający się wyczuć pikantny posmak wybija się ponad wszystkie inne. Potrawa idealna na rodzinny, niedzielny obiad. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?