Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości.
  2. Następnie zbić tłuczkiem, natrzeć solą, zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć pieprzem i odłożyć do lodówki przynajmniej na 1/2 godziny.
  3. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulkę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, ostudzić.
  4. Na przygotowane mięso nałożyć farsz z pieczarek, zwinąć, spiąć wykałaczkami, włożyć do rękawa do pieczenia, skropić olejem, spiąć rękaw ułożyć w brytfannie.
  5. Piec w temp 190-200 stopni około 40-45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, mięso polać powstałym sosem i dopiec.

Opis przepisu:

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami to doskonały pomysł na smakowity i aromatyczny obiad. Co prawda jego przygotowanie wymaga odrobiny wysiłku, ale gwarantujemy, że wszystkie trudy kulinarne zostaną zrekompensowane na talerzu. Sprawdź nasz przepis na udka z kurczaka nadziewane pieczarkami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?