1

2

Przepisy

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

4/5 4 19 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 100 minut

porcje: 4 porcje

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami są pyszne z chrupiącą skórką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości. Następnie zbić tłuczkiem, natrzeć solą, zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć pieprzem i odłożyć do lodówki przynajmniej na 1/2 godziny.
  2. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulkę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, ostudzić. Na przygotowane mięso nałożyć farsz z pieczarek, zwinąć, spiąć wykałaczkami, włożyć do rękawa do pieczenia, skropić olejem, spiąć rękaw ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika.
  3. Piec w temp 190-200 stopni około 40-45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, mięso polać powstałym sosem i dopiec.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: