1

2

Przepisy

Sałatka z brokuła, kukurydzy i jajek

4/5 4 117 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

Idealna sałatka do obiadu, ale też jako samodzielny lunch do pracy czy do szkoły - sałatka z brokułów, jajek i kukurydzy. Sos z musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY dodaje jej delikatnie ostrego posmaku, a prażone ziarna słonecznika przyjemnie chrupią w każdym kęsie. Przygotowanie sałatki z brokułów zajmie ci mniej niż pół godziny, więc do dzieła i smacznego!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł umyć i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem soli, odrobiny cukru i soku z cytryny. Ostudzić, podzielić na różyczki.
  2. Jajka obrać i pokroić w dość dużą kostkę. Ziarna słonecznika zrumienić na suchej patelni. Kukurydzę osączyć z zalewy.
  3. Wszystkie składniki włożyć do salaterki.
  4. Dodać majonez wymieszany z musztardą, odrobiną soli i pieprzu, delikatnie wymieszać.

3 wskazówki do przepisu

  • Beata Karp
    Dodałabym jeszcze rzodkiewkę, żeby było kolorowo i troszkę zaostrzyło smak
  • Sylwia
    Dodaję pokrojony w drobną kostkę zrumieniony boczek (wędzony).
  • J.Grzybowska
    Dodaję pomidory i oliwki

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: